Ανοίγω αυτό το θέμα, με σκοπό να κάνουμε ότι ακριβώς λέει τίτλος.
Για τη Vasiliskos η όποια ξέρω έχει άπειρες προτάσεις ή όποιον άλλο θέλει, προτείνω να ανοίξει παρόμοια θέματα προτάσεων. Για παράδειγμα… DVD-ο-Προτάσεις (Κλασικές ταινίες) ή DVD-ο-Προτάσεις (Παλαιότερες κυκλοφορίες).
Κάνω την πρόταση αυτή, για να έχουμε ένα μπούσουλα και να μην «χανόμαστε»
V for Vasilis Πολέμαρχος-Ιππαγρέτης
Αριθμός μηνυμάτων : 147 Ηλικία : 49 Registration date : 20/02/2008
Ξεκινάω εγώ λοιπόν, με μια ταινία που είδα χθες...
Μια ταινία βασικά που αξίζει να δει κανείς. Πριν δω την ταινία είχα διαβάσει και καλά και μέτρια σχόλια. Το ότι έλειπαν βέβαια τα κακά, κάτι λέει κι αυτό. Εμένα βασικά μου άρεσε. Ο δε Mortensen δεν παίζονταν με τίποτα... καταπληκτικός. Οι 2-3 υποτίθεται σκληρές σκηνές μου φάνηκαν αρκετά light. Ποιο πολύ συμβολικές, παρά σοκαριστικές.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Stratos στις Δευ Μαρ 10, 2008 1:55 pm, 1 φορά
Stratos Πεντηκόνταρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 95 Ηλικία : 50 Τόπος : Εδώ Registration date : 22/02/2008
Κατ΄αρχήν ο Vasiliskos έγραφε το πρωί την επομενη δεκάδα στο top10 και η δεκάδα ήταν τα πιο "αιματοβαμένα" και έστειλα το μήνυμα αλλά δεν έφτασε ποτέ!!! Μήπως με σαμποτάρετε για κάτι και δεν το ξέρω????? Την ώρα που έγραφα μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι κάποιος άλλος έχει γράψει στο ίδιο θέμα.... πατάω αποστολή, αλλά γιοκ! Το μήνυμα το έφαγε η μαρμάγκα! Οπότε θα επανέλθω στο top10 σε επόμενη φάση.
Προτάσεις dvd?
Εχω δει αυτές τις μέρες κάτι σκουπίδια που δε περιγράφονται. Οπότε ας μη τα προτείνω.
Πήρα και μια καινούργια σειρά το angel όπου πρωταγωνιστεί ένα βαμπίρ με ενοχές (φοβερό ε? μέχρι τώρα ήξερα ότι το πιο θλιβερό πράγμα μπορεί να είναι πουτάνα με ενοχές, τώρα έμαθα ότι και για τα βαμπίρ κάτι παρόμοιο εξίσου θλιβερό είναι!!!!). Ευχάριστα πέρασε η ώρα. Εμαθα διάβορα πράγματα για δαιμόνους, τριβόλους, τετραβόλους. Πλάκα είχε!
Οσο για το Eastrern promises το είχα δει στο σινεμά. Μου άρεσε φοβερά παρόλο που δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί είναι Κρόνεμπεργκ και με Κρόνεμπεργκ, Κάρπεντερ αδυνατώ να είμαι αντικειμενική. Εχω αδυναμία και δεν το έκρυψα ποτέ!
Stratos Πεντηκόνταρχος
Το Lion for lamps μου άρεσε πολύ. Το πήρα επειδή πέζει η Meryl Streep και την απολάμβάνω πάντα. Η ταινία δεν είναι αμερικανιά. Είναι καλογυρισμενη και προβληματίζει. Θέτει ερωτήματα που αφορούν όλους μας. Μέσα απο τρείς διαφορετικούς ανθρώπους και απο αυτό που εκπροσωπεί ο καθένας ξεδιπλώνεται η ιστορία και τα κίνητρα ενός άδικου και καταστροφικού πολέμου και για τα δύο μέρη. Πώς ορίζονται οι ζωές των ανθρώπων μεσα απο ένα τέτοιο γεγονός. Ποιος ειναι αλήθεια το λιοντάρι και ποιος ο αμνός? Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου εγω με σόκαρε.
Φασίστας δεν γνωρίζω να σου πώ την αλήθεια αλλά σε όλα τα άλλα συμφωνώ. Ομολογώ πάντως οτι στο ΚΕΝΤΡΙ με τον Νιούμαν τον είχα απολαυσει. Την καλημέρα μου V!
Stratos Πεντηκόνταρχος
Προτείνω ανεπιφύλακτα το Elizabeth: The Golden Age και σε όσους δεν έχουν δει το πρώτο Elizabeth να ξεκινήσουν από εκεί. Θεωρώ ότι και μόνο για την ερμηνεία της Cate Blanchett οι ταινίες αξίζουν την προσοχή σας. Εξαιρετική σκηνοθεσία, απίστευτη φωτογραφία, απίστευτη μουσική
Ξεκινάω εγώ λοιπόν, με μια ταινία που είδα χθες...
Μια ταινία βασικά που αξίζει να δει κανείς. Πριν δω την ταινία είχα διαβάσει και καλά και μέτρια σχόλια. Το ότι έλειπαν βέβαια τα κακά, κάτι λέει κι αυτό. Εμένα βασικά μου άρεσε. Ο δε Mortensen δεν παίζονταν με τίποτα... καταπληκτικός. Οι 2-3 υποτίθεται σκληρές σκηνές μου φάνηκαν αρκετά light. Ποιο πολύ συμβολικές, παρά σοκαριστικές.
Λοιπόν, την είδα χθες. Αν και συμπαθώ πολύ τον Viggo, μου φαίνεται αρκετά μονοδιάστατος στο παίξιμό του. Οι δεύτεροι ρόλοι ήταν όλα τα λεφτά. Προσέξτε καστ: Vincent Cassel (φοβερή ερμηνεία), Naomi Watts (απλά...θεά) και το τέρας της υποκριτικής που λέγεται Armin Mueller-Stahl. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα αριστούργημα, αλλά...τι σεναριακό μπάλωμα της κακιάς ώρας ήταν αυτό στο τέλος; Τι προχειρότητα; Έλεος! Κρίμα. Το φινάλε αδικεί την συνολική εικόνα...
Προτείνω μια ταινία του 2005 που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Θεωρώ ότι αυτή η ταινία είναι ο ορισμός του σύγχρονου σινεμά. Απίστευτη αισθητική, χαοτικό σενάριο (θυμίζει λίγο David Lynch) και ερμηνείες για σεμινάριο. Αξίξει πραγματικά να την δείτε...
John Black Πεντηκόνταρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 100 Ηλικία : 50 Registration date : 21/02/2008
Το stay το είδα πριν καιρό κατά τύχη και μου άρεσε πάρα πολύ. Το σενάριο και η φωτογραφία είναι απίστευτη. Αν δεν κάνω λάθος παίζει και ένα δεύτερο ρόλο η Janean Garofalo. Εμένα πέρα από τη Naomi Watts που τη θεωρώ εξαιρετική ηθοποιό μου άρεσε η φυσιογνωμία της μητέρας του πιτσιρικά που υποδυόταν η ηθοποιός Jessica Hecht . Τον Ewan Mc Gregor τον θεωρώ απο τους πιό σημαντικούς ηθοποιούς της γενιας του.
...Αν δεν κάνω λάθος παίζει και ένα δεύτερο ρόλο η Janean Garofalo...
Δεν κάνεις λάθος John! Ήταν άλλστε και η βασική αιτία που είδα την ταινία (είμαι ερωτευμένος με την Janeane Garofalo, ομολογώ την αμαρτία μου!) Δεν περίμενα όμως να είναι τόσο, μα τόσο σούπερ...
John Black Πεντηκόνταρχος
Αριθμός μηνυμάτων : 100 Ηλικία : 50 Registration date : 21/02/2008
Κριμα να ειναι ανενεργό αυτό το τοπικ... Ας ποστάρω λοιπόν:
JUNO!
Ωραία ταινία, αλλά σίγουρα περίμενα περισσότερα-τουλάχιστον στο σεναριακό τομέα-ανάθεμα με, πήρε το Οσκαρ!! Πολύ ωραία παίζει η πρωταγωνίστρια που υποδύεται την 16χρονη που μένει έγκυος από τον συμμαθητή της, ο ίδιος, αλλά και 1-2 ακόμα από τους πρωταγωνιστές. Cool παίξιμο, όχι τίποτε ιδιαίτερο, είχα την αίσθηση ότι η ταινία γυρίστηκε, ας πούμε, στον Καναδά!
Δεν είναι άσχημε επιλογή πάντως...
magicat Ενωμοτάρχης
Αριθμός μηνυμάτων : 60 Ηλικία : 47 Registration date : 30/04/2008
Δεν_είμαι_εγώ έχεις δίκιο για το Juno καλό ήταν και η ερμηνεία της μαθήτριας εξαιρετική!
Έξυπνη κωμωδία, να την δείτε! Lars and the Real Girl, παίζει ο Ryan Gosling (Half Nelson επίσης να την δείτε, κάνει έναν ναρκομανή καθηγητή, ΑΨΟΓΟΣ) και η Emily Mortimer (Match Point του Woody Allen)
Επίσης από κωμωδίες Little Miss Sunshine (2006)(Αμερικάνικος Ανεξάρτητος Κινηματογράφος)
Από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει, τελείως θεόκουφη. Όσοι την έχουν δει δίνουν ρέστα!
Τέλος άλλη μια θεϊκή κωμωδία (δεν βλέπω πολλές κωμωδίες γιατί λίγες είναι καλές αλλά αυτές ΑΞΙΖΟΥΝ) Death at a funeral (2007) Βρετανικής παραγωγής οπότε τα λόγια είναι περιττά
Darkoteque Psychosomatic Addict, Insane
Αριθμός μηνυμάτων : 227 Ηλικία : 36 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 09/03/2008
Θα συμφωνήσω-πολύ καλό το "Little Miss Sunshine", τρελαινομαι ούτως η άλλως για τον γκέι θείο Steve Carell (παρά την πατάτα "Νως για μια βδομάδα... ). Ήταν πολύ καλός και ο αδερφός που είχε δώσει όρκο σιωπής
Επίσης:Magicat, συγνώμη, αλλά ανέβηκες ΠΟΛΥΥΥΥΥ ψηλά στην εκτίμησή μου με το "Death at a funeral" : Κα-τα-πλη-κτι-κή κωμωδία, πανεξυπνοι διάλογοι, και βρετανικό χιούμορ στα (πολύ) καλύτερά του!!! Χαλαρά η καλύτερη φετινή κωμωδία (και δεν μπορώ καν να θυμηθώ την δεύτερη... )
Δεν_Ειμαι_Εγω Ιππέας
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 48 Τόπος : Θεσσαλονικη Registration date : 29/06/2008
Ο Χανκ είναι ένας περήφανος βετεράνος του στρατού που πιστεύει στην υπηρεσία προς την πατρίδα και δεν έχει μετανιώσει που ο γιος του έχει ακολουθήσει τα βήματά του. Όταν όμως λαμβάνει ένα τηλαφώνημα που τον ειδοποιεί πως ο γιός του αγνοείται, θα αναλάβει να τον αναζητήσει ο ίδιος:Η αναζήτησή του αυτή, θα τον φλερει αντιμέτωπο με την βαρβαρότητα του σύγχρονου στρατού (και δη του Αμερικανικού, τα "πιόνια" του οποίου βαυκαλίζονται πως είναι φορείς ελευθερίας ακόμη...), και θα φτάσει σε σημείο να αναθεωρήσει βάναυσα τον "ιδεαλισμό" με τον οποίο έβλεπε ως τότε τα πράγματα.
Τόμμυ Λη Τζόουνς στα πολύ καλά του, δίνει μια μονολιθική, "δωρική" θα έλεγα, ερμηνεία, που προσωπικά με ενθουσίασε:τον θεωρώ ηθοποιό με τρομερή ερμηνευτική ευχερεια και μεγάλη ρεπερτοριακή γκάμα, και είχα καιρό να δώ καλή του ταινία. Το μισό έργο,είναι τα τελευταία 2-3 λεπτά.Το προτείνω, με μια τελευταία κουβέντα:δείτε το, δεν ειναι βαρετο!!!
Δεν_Ειμαι_Εγω Ιππέας
Αριθμός μηνυμάτων : 29 Ηλικία : 48 Τόπος : Θεσσαλονικη Registration date : 29/06/2008
Και μια ακόμη, πριν πέσω για ύπνο: EL ORFANATO (Το ορφανοτροφείο)
Δασκάλα για "δύσκολα παιδιά" που μεγάλωσε ορφανή, αγοράζει το παλιό κτιριο του ορφανοτροφείου στο οποίο πέρασε τα χρόνια της παιδκής της αθωότητας, αποφασίζοντας να το μετατρέψει με τη σειρά της σε πρότυπο ορφανοτροφείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έχοντας ήδη υιοθετήσει ένα παιδάκι με σοβαρή ασθένεια, θέλει να δώσει όση αγάπη έλαβε η ίδια και στα παιδιά που θα αναλάβει. Όμως η τραγική-και κυρίως μυστηριώδης- εξαφάνιση του γιού της, θα την "στοιχειώσει" (και κυριολεκτικά?) και θα την φέρει κοντά στην παράνοια.Όσπου... (χε χε, καπου εδώ αρχίζουν τα -πολύ- ωραία... )
Γκιγιέρμο Ντελ Τορο, όπου μετά τον "Λαβύρινθο του Πάνα" (σπεύσατε όσοι δεν το έχουν δει,ταινία που αξίζει να την δεις,και όχι μόνο μία φορα!...) μας δίνει ένα θρίλερ που...είναι τόσο καλογυρισμένο,που σε κάνει να ξεχνάς πως είναι θρίλερ!!! Καταπληκτική φωτογραφία, ρυθμός που δεν πέφτει στιγμή, και ένα τέλος που θα θυμίσει παλιότερα πολύ καλά ψυχολογικά θρίλερ... Ο σκηνοθέτης δεν επιστρατεύεται "φτηνά" κόλπα για να σε τρομάξει, προτιμά να χτίσει ατμόσφαιρα και επιβραβεύεται στο τέλος,καθώς "χάνεσαι" τελείως στο story του...
Είναι ισπανόφωνη (ελπίζω να μην αποτελέσει αυτό εμπόδιο για κάποιον, γιατί θα'ναι κρίμα...), όπως ισπανόφωνο είναι και το τρέιλερ που ακολουθεί... Δείτε το. Νύχτα!
Lady Bug Ιππέας
Αριθμός μηνυμάτων : 16 Ηλικία : 44 Registration date : 30/06/2008
Και μια ακόμη, πριν πέσω για ύπνο: EL ORFANATO (Το ορφανοτροφείο)
Δασκάλα για "δύσκολα παιδιά" που μεγάλωσε ορφανή, αγοράζει το παλιό κτιριο του ορφανοτροφείου στο οποίο πέρασε τα χρόνια της παιδκής της αθωότητας, αποφασίζοντας να το μετατρέψει με τη σειρά της σε πρότυπο ορφανοτροφείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έχοντας ήδη υιοθετήσει ένα παιδάκι με σοβαρή ασθένεια, θέλει να δώσει όση αγάπη έλαβε η ίδια και στα παιδιά που θα αναλάβει. Όμως η τραγική-και κυρίως μυστηριώδης- εξαφάνιση του γιού της, θα την "στοιχειώσει" (και κυριολεκτικά?) και θα την φέρει κοντά στην παράνοια.Όσπου... (χε χε, καπου εδώ αρχίζουν τα -πολύ- ωραία... )
Γκιγιέρμο Ντελ Τορο, όπου μετά τον "Λαβύρινθο του Πάνα" (σπεύσατε όσοι δεν το έχουν δει,ταινία που αξίζει να την δεις,και όχι μόνο μία φορα!...) μας δίνει ένα θρίλερ που...είναι τόσο καλογυρισμένο,που σε κάνει να ξεχνάς πως είναι θρίλερ!!! Καταπληκτική φωτογραφία, ρυθμός που δεν πέφτει στιγμή, και ένα τέλος που θα θυμίσει παλιότερα πολύ καλά ψυχολογικά θρίλερ... Ο σκηνοθέτης δεν επιστρατεύεται "φτηνά" κόλπα για να σε τρομάξει, προτιμά να χτίσει ατμόσφαιρα και επιβραβεύεται στο τέλος,καθώς "χάνεσαι" τελείως στο story του...
Είναι ισπανόφωνη (ελπίζω να μην αποτελέσει αυτό εμπόδιο για κάποιον, γιατί θα'ναι κρίμα...), όπως ισπανόφωνο είναι και το τρέιλερ που ακολουθεί... Δείτε το. Νύχτα!
Πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ταινία. Λίγο μπερδεμένη ιστορία βέβαια, αλλά η ατμόσφαιρα σε κολλάει κανονικά στον τοίχο. Ειδικά η σκηνή που καλεί τα παιδιά με τα χτυπήματα.
Darkoteque Psychosomatic Addict, Insane
Αριθμός μηνυμάτων : 227 Ηλικία : 36 Τόπος : Θεσσαλονίκη Registration date : 09/03/2008
ontws poly kalo to Orfanotrofeio, paides.. kai epeidh ta pisteyw ayta ta metafysika tromaksa paaaaaaaara poly!
nai,. nai.. mh gelate! dwsmou splatter na mhn niwsw tpt! alla otan paizei: fantasmata, kalesma pneymatwn-nekrwn, ktlp.. fovamaiaiai..!
opws otan eixa dei ton eksorkisth.. dn anteksa na koimhthw monh m!
Bloody Kisses xXx
Όντως ωραίο το "Ορφανοτροφείο" αλλά σε αυτό το στυλ μ'άρεσε καλύτερα το "Οι Άλλοι" με την Νικόλ Κίντμαν (2001) Dark, ε..μωρέ δες το (αν δεν το'χεις δει ήδη) είναι φοβερό!!!